Kunstenaar:Leeuw, Louis de

Colijn in de caricatuur

Artikelnummer: CO 1007.001

Colijn was niet alleen een groot staatsman maar was evenmin wars van enige zelfspot / -kritiek. Tekenend voor hem is dat hij zelf het voorwoord aanleverde voor deze unieke publicatie welke in beeldtaal feitelijk een (zeer) kritische mini geschiedschrijving van de persoon Colijn bevat. 17 Beeldend kunstenaars vierden zich in deze publicatie als het ware bot op de persoon Colijn.
Deze publicatie is dus meer dan de staatsman Colijn als zodanig; het schetst een amper compleet beeld van de generatie karikaturisten uit de eerste helft van de zeer bewogen 20ste eeuw. Met als meest in de herinnering gebleven karikaturisten die allen een eigen plek in de verzameling van CAPUT OVIS hebben gekregen (Pieter van der Hem, Leo Raemaekers en Louis de Leeuw).
Om deze reden hebben we voor de overzichtelijkheid dit boekwerk driemaal geregistreerd. Niet alleen onder de naam Louis de Leeuw maar ook onder die van Louis Raemaekers (CO 963.028) en Pieter van der Hem (CO 125.012)

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, , ,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Leeuw, Louis de

Louis de Leeuw (naamvariant: Louis Lambertus Petrus de Leeuw) werd op 21 december 1875 in Arnhem geboren en overleed op 7 mei 1931 in Dordrecht. Louis volgde kunstzinnige opleidingen aan Academie Minerva in Groningen en bij Kunstoefening in Arnhem (de latere kunstacademie). Hij volgde onder andere lessen bij Fransiscus Hermanus Bach, Sieger Baukema, Johannes Hinderikus Egenberger en Jacob Hendrik Geerlings. Als kunstenaar werkte hij onder andere in Groningen stad, Arnhem, Renkum, Brussel, Ant...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Leeuw, Louis de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Colijn in de caricatuur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.