Kunstenaar:Veth, Cornelis

Comic Art in England

Artikelnummer: CO 483.019

We schreven al vaker: de kunstenaar Cornelis Veth was een meer dan veelzijdige man. Niet alleen was hij een begenadigd tekenaar maar daarnaast ook dichter, illustrator, kunstcriticus en ‘onderzoeker’. Hij was oomzegger tegen de beroemde Prof. Jan Veth en had kennelijk veel DNA met hem gemeen. Met deze publicatie over “Comic Art in England” laat Veth zien dat hij zelf naast kunstenaar / tekenaar ook een zeer bekwaam redigeerredacteur was. Door deze bundel van James Greig te bewerken in opdracht van Menno Hertzberger onderstreepte Cornelis Veth ondubbelzinnig zijn internationale oriëntatie. Veel van de in deze publicatie opgenomen cartoons zijn afkomstig uit Punch, het walhalla van de spotprent. Met het redigeren van dit boek en zijn vele andere publicaties over spotprenten (en zeker niet in de laatste plaats zijn eigen bijdrages daarin) heeft Cornelis Veth bijna een encyclopedische klus op het gebied van spotprenten geklaard. Een heerlijk boek waarin bladeren nooit verveelt.

Vele tientallen reproducties uit vooral Punch maar ook uit andere Engelse publicaties.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Samenstelling collectie

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Uitgever

Veth, Cornelis

Cornelis Veth (voorkeursnaam: Cornelis Veth; naamvariant: Anne Cornelis Veth, monogrammeerde als CV of C.V.) werd op 3 maart 1880 in Dordrecht geboren en overleed op 5 maart 1962 in Den Haag. Hij was de neef van zijn beroemde oom Jan Veth. Cornelis Veth volgde een opleiding aan het Instituut voor kunstnijverheid in Amsterdam en was daarnaast leerling bij Adolf Meijer, Maria van Regteren Altena en uiteraard bij Jan Veth, zijn oom. Cornelis Veth was als kunstenaar vooral actief in Dordrec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Comic Art in England'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.