Kunstenaar:Dijl, Cees van

Compositie 1982 I

Artikelnummer: p41 1021.001

Ofschoon Cees van Dijl volgens de RKD geen lid was van het Dordtse teekengenootschap Pictura was hij toch één van de meer bekende leden van dit eeuwenoude gezelschap. Als hedendaagse kunstenaar uit deze stad liet hij onder ander zijn sporen na als leraar van de nog levende kunstenaars (we schrijven inmiddels 2021) bij Herman van der Avoort en Led Brand. Bij Van der Avoort zijn de sporen van Dijl meer terug te vinden dan in het werk van Led Brand.

Meer informatie:
Afmetingen 36.5 × 29.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gouache

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Dijl, Cees van

Cees van Dijl (naamvariant: Cornelis van Dijl) werd op 24 oktober 1934 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 12 juni 2004. Onbekend bij ons is of en welke kunstzinnige opleidingen hij volgde. Vermoedelijk was hij autodidact. Hij manifesteerde zich vooral als beeldend kunstenaar met de klemtoon op schilderen en tekenen met een accent op landschappen, stadsgezichten en abstracties. Onder andere de nog levende Picturaleden (we schrijven 2020) Herman van der Avoort en Led Brand volgd...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dijl, Cees van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositie 1982 I'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.