Kunstenaar:Dijl, Cees van

Compositie 2002

Artikelnummer: CO 1021.003

Ofschoon Cees van Dijl volgens de RKD geen lid was van het Dordtse teekengenootschap Pictura was hij toch één van de meer bekende leden van dit eeuwenoude gezelschap. Als hedendaagse kunstenaar uit deze stad liet hij onder ander zijn sporen na als leraar (we schrijven inmiddels 2021) bij Herman van der Avoort en Led Brand. Bij Van der Avoort zijn de sporen van Van Dijl meer terug te vinden dan in het werk van Led Brand.
In dit – één van zijn laatste werken van kort voor zijn dood – zien we duidelijk dat Van Dijl gaandeweg een geheel eigen stijl ontwikkelde, los van die van Bram van Velde. Het zou ons dan ook weinig verbazen als Van Dijl als kunstenaar alsnog in de vaart der kunstvolken naar de eredivisie zal worden overgeplaatst.

Meer informatie:
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gouache

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Dijl, Cees van

Cees van Dijl (naamvariant: Cornelis van Dijl) werd op 24 oktober 1934 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 12 juni 2004. Onbekend bij ons is of en welke kunstzinnige opleidingen hij volgde. Vermoedelijk was hij autodidact. Hij manifesteerde zich vooral als beeldend kunstenaar met de klemtoon op schilderen en tekenen met een accent op landschappen, stadsgezichten en abstracties. Onder andere de nog levende Picturaleden (we schrijven 2020) Herman van der Avoort en Led Brand volgd...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dijl, Cees van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositie 2002'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.