Kunstenaar:Nanninga, Jaap

Compositie met figuur (Op Kunstb 1962)

Artikelnummer: CO 1513.001

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Jaap Nanninga genaamd Compositie met figuur opgenomen in jaargang 1962 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Nanninga, Jaap

Jaap Nanninga (naamvariant: Jacob Nanninga; signeerde als J.Nanninga maar ook wel als Jacob) werd op 19 november 1904 in Winschoten geboren en overleed op 6 januari 1962 in Den Haag. Jaap volgde kunstzinnige opleidingen aan de Vrije Tekenacademie Pictura in Groningen, aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag, aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en aan de Académie de la Grande Chaumière in Parijs en was onder andere leerling bij Paul Citroen, Han van Dam, Lydia ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Nanninga, Jaap.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositie met figuur (Op Kunstb 1962)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.