Kunstenaar:Bitter, Theo

Compositie met lantaarnklok

Artikelnummer: p27 886.002

Theo Bitter was niet alleen een veelzijdig kunstenaar en docent maar schuwde bepaald ook niet het experiment getuige deze op vrije expressie gebaseerde gemengde techniek. Alleen al het kijken naar deze compositie roept vele vragen bij de kijker op zoals welke boodschap(pen) liggen in dit werk verscholen? Of waarom gekozen voor een zo uitbundig dampatroon als achtergrond?

Afmetingen 45 × 45 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

, ,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Bitter, Theo

Theo Bitter (naamvariant: Theodorus Bitter; signeerde als THEO BITTER of Theo Bitter en monogrammeerde als THB of TH.B) werd op 16 december 1916 in Den Haag geboren en overleed op 13 februari 1994 eveneens in Den Haag. Theo volgde kunstzinnige opleidingen bij de Vrije Studio in Den Haag en aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Bitter was onder andere leerling bij Willem Hussum, Henk Meijer (1884-1970), Arnold Smith en Harrie Verburg. Onder zijn eigen leerlingen (al...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bitter, Theo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositie met lantaarnklok'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.