Kunstenaar:Hussem, Willem

Compositie (Op Kunstb 1965)

Artikelnummer: CO 023.003
Onderwerp:

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Willem van Hussum genaamd Compositie opgenomen in jaargang 1967 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

kopie

Genootschap

Samenstelling collectie

Stijl

Hussem, Willem

Willem Hussem (naamvarianten: Willem Frans Karel Hussem, William Frans Karel Hussem, Willem Hussem; signeerde als Hussem) werd op 29 januari 1900 in Rotterdam geboren en overleed op 21 juli 1974 in Den Haag. Willem volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten en was er leerling bij Dirk Hidde Nijland maar hij was in wezen toch een primair autodidact. Later droeg hij zijn kunstzinnige ideeën als leraar weer over aan onder andere Theo Bitter, Will Leew...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hussem, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositie (Op Kunstb 1965)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.