Compositie

Artikelnummer: 962.001

Legio [(minder) bekende en (minder) gevierde] kunstenaars pakten ‘om den brode’ al denkbare klussen aan om hun materiële positie te maximaliseren. Maar ook kunstenaars met een ruimer gevulde portemonnee aarzelden niet om zich met (semi) commerciële activiteiten bezig te houden. En vaak met veel succes. Deze commerciële activiteiten waren zeer divers en varieerden sterk. Daarnaast bestaan er werken van kunstenaars in bezit van particulieren of musea die meer dan de moeite waard zijn om te worden vermenigvuldigd en in dit geval te worden verspreid als ansichtkaart.
Voor Caput Ovis reden genoeg om ook aan de eigen collectie voorbeelden van commerciële kunst toe te voegen. We hebben de tekst zoals gevoegd bij COL 507.002 (de man van Sonia) dan ook (bijna) letterlijk gekopieerd omdat vader en dochter feitelijk uit hetzelfde kunstenaarshout zijn gesneden

Hier een voorbeeld van een abstract werk van Sonia Delaunay; onbekend bij ons is van welke kunstcollectie dit werk deel uitmaakt.

(Ansicht)kaart

kleur, kunstkaart (NL)

Ansichtkaartcode

Signatuur

geen

Stijl

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Stroming

Samenstelling collectie

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Delaunay-Terk, Sonia

Sonia Delaunay (naamvarianten: Sonia Delaunay-Terk, Sarah Stern, Sophie Stern, Sonja Terk; signeerde als Sonia Delanay) werd op 14 ovember 1885 in Gradiszk of Gradizhsk (Oekraïne) geboren en overleed op 5 december 1979 in Parijs. Zij studeerde aan de Académie de la Palette in Parijs en aan de ABK in Karlsruhe bij Ludwig Schmid-Reutte. Zij volgde lessen bij Jean-Louis Boussingault, André Dunoyer de Segonzac en Amédée Ozenfant. Op latere leeftijd werd ze zelf benoemd tot lerares aan de Universi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Delaunay-Terk, Sonia.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.