Kunstenaar:Struycken, Peter

Computertekening en skulptuur Block II (Op Kunstb 1978)

Artikelnummer: CO 733.005

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Peter Struycken genaamd Computertekening en skulptuur Block II opgenomen in jaargang 1978 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

kopie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Struycken, Peter

Peter Struycken (naamvarianten: Peter Struijcken, P. Struycken) werd op 5 januari 1939 in Den Haag geboren. Struycken volgde opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan het Instituut voor Sonologie van de Universiteit Utrecht. Zelf werd hij later leraar aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, aan de Technische Universiteit Eindhoven, aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en aan het Dutch Art Institute in Enschede. Hij was ond...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Struycken, Peter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Computertekening en skulptuur Block II (Op Kunstb 1978)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.