Kunstenaar:Budding, Jan

Cyclaam en appels

Artikelnummer: p14 596.001

Een stilleven-aquarel van grote klasse. Zowel de invloed van de Amsterdamse Joffers als van bijvoorbeeld Bieruma-Oosting (Bergense School) zijn onmiskenbaar. Andermaal een constatering dat de toegevoegde waarde van kunstenaarsverenigingen onmiskenbaar is. In de internationale litteratuur is het ‘bijna’ standaard om rode draden tussen auteurs te ontdekken. Soortgelijk zou er onderzocht kunnen worden in welke mate er uitwisseling van ideeën en technieken plaatsvinden en -vonden tussen kunstenaars.

Afmetingen 29 × 38 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Budding, Jan

Jan Budding werd op 1 januari 1922 in Amsterdam geboren en overleed op 29 februari 1988 in Alkmaar.. Budding volgde opleidingen aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten beide in Amsterdam. Jan was leerling bij Otto de Kat, Gé Röling en Ja Wiegers. Als kunstenaar was hij voornamelijk actief in Amsterdam en Groet (Schoorl). Als aquarellist, graficus, (pen)-tekenaar en schilder maakte hij bij voorkeur (duin)-landschappen, dier-, vogel- e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Budding, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Cyclaam en appels'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.