Czardas-danseressen (Op Kunstb 1964)

Artikelnummer: CO 163.004
Onderwerp:

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Ernst Ludwig Kirchner genaamd Czardas-danseressen opgenomen in jaargang 1964 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

kopie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Uitgever

Vindplaats origineel

Kirchner, Ernst L.

Ernst Ludwig Kirchner (naamvariant: Louis de Marsalle; signeerde met E.L. Kirchner) werd op 6 mei 1880 in Aschaffenburg (Duitsland) geboren en overleed op 15 juni 1938 in Frauenkirch (Zwitserland). Kirchner volgde architectuuropleidingen aan de Technische Universität van Dresden en de Universität München. Daarna volgde hij nog lessen compositieleer en naakttekenen aan de privéschool Versuchs- und Lehranstalt für Angewante und Freie Kunst bij Wilhelm von Debschitz en Hermann Obrist. Voor he...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kirchner, Ernst L..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Czardas-danseressen (Op Kunstb 1964)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.