Kunstenaar:Nolde, Emile

Danpfer Schiff

Artikelnummer: p8 230.001
Onderwerpen: ,

Een ware kunstenaar-duizendpoot is Emile Nolde. Kleurige abstracte olieverven, litho’s, aquarellen et cetera en alles in stevige hoeveelheden verlieten zijn ezel respectievelijk zijn atelier. Uniek is zijn werk steeds weer en zeker altijd verrassend. Het is dan ook verbazingwekkend dat Munch de grote naam is en Nolde er achteraan hobbelde. Eerlijkheidshalve zou het eerder omgekeerd dienen te zijn.

Afmetingen 15 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Overig
Samenstelling collectie

Signatuur

reverse

Stijl

,

Vindplaats origineel

Nolde, Emile

Hans Emil Hansen, kunstenaarsnaam: Emil Nolde werd op 7 augustus 1867 in Nolde (Sleeswijk-Holstein) geboren en overleed in Seebüll op 3 april 1956. De Duits / Deense expressionistische kunstenaar Emil Nolde begon als meubelontwerper en houtsnijder bij diverse meubelfabrieken in München, Karlsruhe en Berlijn. Hij volgde daarna opleidingen aan de Kunstgewerbeschule in Kalsruhe, de school van Hölzel in Dachau en aan de Académie Julian in Parijs. Daarnaast leerde hij als leerling van Friedrich...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Nolde, Emile.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Danpfer Schiff'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.