Kunstenaar:Retera, Willem

Dans fantastique

Artikelnummer: CO 1288.002

Een mix van surrealisme en onvoorwaardelijke liefde voor dans(muziek) spreekt ontegenzeggelijk uit deze ets. Heerlijk om er langdurig naar te kijken en om zich daarbij af te vragen wat de kunstenaar Retera bewoog om deze voorstelling te etsen. Welke klemtoon wint het dan?: de muziek zelf? De beweging? Het macabere? Het ongecontroleerd zoeken naar een plek in de eigen emotie?
Juist de reeks van vraagtekens maakt deze voorstelling zo spannend en wellicht was het ook de bedoeling van Willem Retera.

Meer informatie:
Afmetingen 27.3 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Retera, Willem

Wim Retera [naamvarianten: Wilhelminus Marinus Retera (II), Wim Retera] werd op 27 februari 1890 in Den Haag geboren en overleed op 23 december 1955 in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. En was daarnaast leerling bij Arend Hendriks. Als kunstenaar was hij voornamelijk actief in Den Haag. Willem was een breed georiënteerde kunstvakman (architect, interieur-, textiel- en meubelontwerper, etser, (behangsel)schilder, teke...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Retera, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dans fantastique'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.