Dansende naakten

Artikelnummer: CO 136.002

Naast geabstraheerde olieverven zijn er van de hand van Van der Horst ook veel zwart-wit etsen bekend. Deze zijn altijd speels, altijd verrassend maar vooral ook spannend. Experimenteren met vormen blijkt bij Van der Horst steeds weer tot onverwachte producten te leiden. Gelukkig of helaas – hoe je het maar bekijkt –  heeft productie bij hem geen hoge prioriteit. Dus slechts weinigen kunnen van zijn mooie werk genieten.

Afmetingen 32 × 18.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Horst, Frits Anton van der

Frits Anton van der Horst is geboren in Pijnacker op 17-05-1946 en sindsdien woonachtig en werkzaam in Dordrecht (lid van Teekengenootschap Picura te Dordrecht waar hij nog steeds zijn atelier heeft). Van der Horst is zowel graficus als schilder, (pen)tekenaar, aquarellist, etser, lithograaf en restaurateur. Vanaf 1966 opleidingen gevolgd aan de Akademie van Beeldende Kunsten (Den Haag) en de Kunstnijverheidsschool (Den Haag). Schildert, etst en tekent vooral naaktfiguren, (fantasie)...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Horst, Frits Anton van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dansende naakten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.