Kunstenaar:Vos, Peter

De barre ballade van Boris Borus (Auteur: Ivan Barkov)

Artikelnummer: CO 698.108

De zeer bijzondere (erotische) zangen van Ivan Barkov werden zo mogelijk nog erotischer geïllustreerd door Peter Vos . Met als resultaat deze fascinerende dichtbundel in 4 zangen met een zeer uitgebreide toelichting door Marko Fondse. Het zijn ongetwijfeld de eigen erotische fantasieën van deze beide kunstenaars die als leidraad dienden voor gedicht en tekening. Fantasieën die elkaar onmiskenbaar versterken en tot dit fraaie resultaat hebben geleid.
Van alle (erotische) tekeningen is een fotokopie bijgevoegd.

Fraai exemplaar (inclusief stofomslag); enkele tientallen werden genummerd en deels gesigneerd door illustrator en toelichter.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset), gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

, ,

Uitgever

Vindplaats origineel

Vos, Peter

Peter Vos (naamvariant: Petrus Antonius Carolus Augustinus Vos) werd op 15 september 1935 in Utrecht geboren en overleed op 6 of 7 november 2010 eveneens in Utrecht. Peter volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij onder andere Kuno Brinks, Otto B. de Kat en Gé Röling. Sterk beïnvloed werd hij door Gustave Doré, Katsushika Hokudaï en Pablo Picasso. Als aquarellist, etser, graficus, illustrator, lithograaf en (pen)-tek...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vos, Peter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De barre ballade van Boris Borus (Auteur: Ivan Barkov)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.