Kunstenaar:Essers, Bernard

De berg van Droomen (Auteur: Arthur Schendel)

Artikelnummer: CO 736.004

Bernard Essers stond in zijn tijd vooral bekend als bekwaam aquarellist, etser en kunstschilder maar zeker ook als boekillustrator van werken van vooral Arthur van Schendel en P.C. Boutens. Deze uitgave – wellicht één van de bekendere door hem geïllustreerde – werd uitgegeven door Meulenhoff namens Versluys in 1913. Het voorwoord (18! pagina’s) werd verzorgd door dr Albert Verwey. Deze uitgaven – verguld op snee – is nog ongekend gaaf voor haar leeftijd van meer dan 100 jaar.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Stijl

Uitgever

,

Vindplaats origineel

Essers, Bernard

Bernard Essers (naamvariant: Dee Essers; monogrammeerde als BE., BE aaneen of met de B 'gespiegeld') werd op 11 maart 1893 in Kraksaan (Ned.-Indië) geboren en overleed op 13 mei 1945 in Doniawerstal (gem. Skarsterlân). Bernard volgde kunstzinnige opleidingen op de Hendrick de Keyserschool in Amsterdam, aan het Royal College of Art in Londen en aan het Tekeninstituut "Piersma' in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij Johannes Graadt van Roggen. Hij was als kunstenaar op vele plaatse...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Essers, Bernard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De berg van Droomen (Auteur: Arthur Schendel)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.