De bruid (Op Kunstb 1970)

Artikelnummer: CO 1503.003

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Johan Thorn Prikker genaamd De bruid opgenomen in jaargang 1970 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Thorn Prikker, Johan

Johan Thorn Prikker (naamvariant: Prikker, Johan Thorn) werd op 6 juni 1868 in Den Haag geboren en overleed op 5 maart 1932 in Keulen. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was onder andere leerling bij Johan Philip Koelman. Later gaf hij zelf les aan Karl Bärenfanger, Heinrich Campendonk, Trude Dinnendahl-Benning, Josef Dominicus, Leo Franssen, Helmuth Macke, Ludwig Gabriel Schrieber, Cornelis van der Sluys en Wilhelm Wieger. Hij w...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Thorn Prikker, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De bruid (Op Kunstb 1970)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.