Kunstenaar:Rodin, August

De Denker (Op Kunstb 1981)

Artikelnummer: CO 264.007
Onderwerp:

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Auguste Rodin genaamd De Denker opgenomen in jaargang 1981 van Openbaar Kunstbezit.

Overig
Samenstelling collectie

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Rodin, August

François Auguste René Rodin werd op 12 november 1840 in Parijs geboren en overleed op 17 november 1917 in Meudon. Rodin is één van de 'kunst'kanonnen uit Frankrijk naast onder andere Picasso. Rodin leidde tijdens zijn leven een 'zwervend' bestaan wat hem onder ander naar Brussel, Italië, Engeland, Meudon en Dordrecht bracht. Rodin volgde een opleiding - na meerdere keren te zijn afgewezen door de École des Beaux Arts - aan de École Impériale de Dessin in Parijs en was onder andere le...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rodin, August.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Denker (Op Kunstb 1981)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.