Kunstenaar:Dom, Pol

De erfgenaam

Artikelnummer: CO 557.006

‘De erfgenaam’, een verhaal van J. Slauerhof uit de bundel ‘Schuim en Asch’, werd fraai geïllustreerd door Pol Dom en speciaal voor de leden van de Wereldbibliotheek uitgegeven. Een verhaal over deugd, liefde en rijkdom fraai door Pol Dom in beeld gebracht. Ook hier weer betoont Pol Dom zich een kunstenaar die weet af te dalen naar het cultureel beleven van de ‘gewone’ man in de straat. Bravo!

Pol Dom samen met Valentijn Edgar Van Uytvanck (portret van Slauerhof) tekenen voor de illustraties in dit boek.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Dom, Pol

Pol Dom (naamvarianten: Paul Louis Charles Dom, Paulus Ludovicus Carolus Dom; signeerde met 'Pol Dom' of met het monogram PD) werd in 1936 Nederlander terwijl hij als Belg op 4 juni 1885 in Antwerpen werd geboren. Hij stierf in Den Haag op 26 februari 1978. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Voor Betsy van Gelder was hij later dé leraar. Pol Dom was als kunstenaar zowel in Antwerpen en Brussel als in Laren Nh., Den Haag en Rijswijk actief. Als...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dom, Pol.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De erfgenaam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.