Kunstenaar:Andréa, Cees

De Fluitspeler

Artikelnummer: CO 370.004

We zien hier een buitengewoon intrigerend verhaal. De vrije fantasie loslatend op dit werk werk doet de kijker voortdurend schakelen van hoofdrolspeler naar hoofdrolspeler. Is het de fluitspeler? Het verraste, ademloos luisterende kind?. Het verliefde, meedeinende stel? Wat ook opvalt is de veelkleurigheid. Kees Andréa schuwde – zo blijkt ook nu weer – weinig technieken. Nu weer een lithografische meesterproef.

Afmetingen 37 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

,

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Andréa, Cees

Cornelis (Kees) Andréa (naamvariant: Cornelis Andrea; signeerde vaak met K. Andréa) werd in Den Haag geboren op 3 februari 1914 en stierf daar ook op 7 juli 2006. Andrea volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkte zowel in Den Haag als in Hongarije en Spanje. Ook werkte hij enige jaren op de eerste Nederlandse Vrije Studio (o.l.v. Francis d'Erdely en Chris de Moor). Cees Andrea richtte samen met Livinus van de Bundt omstreeks 1938 de...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Andréa, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Fluitspeler'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.