Kunstenaar:Bles, David

De huiszoeking (uit: Cornelis Veth – Oude meesters der illustratie)

Artikelnummer: CO 750.007

De website Van Caput Ovis biedt zo veel als mogelijk ook specifiek zicht op de overige activiteiten van kunstenaars die zij tot haar aandachtsgebied rekent. Hier een voorbeeld van Cornelis Veth die in het bijzonder in één van zijn publicaties aandacht aan collega-kunstenaars / -illustratoren besteedt en dit dit geval onder andere aan David Bles (zie ook CO 483.020 / Cornelis Veth – Oude meesters der illustratie, pag. 56).

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie, kopie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Bles, David

David Bles (naamvariant: David Joseph Bles; signeerde als David Bles en monogrammeerde als DB) werd op 19 september 1821 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 3 september 1899. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was daarnaast leerling bij Cornelis en Jan Adam Kruseman en Joseph Nicolas Robert-Fleury. Tot zijn leerlingenschaar worden onder andere gerekend Fridolin...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bles, David.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De huiszoeking (uit: Cornelis Veth - Oude meesters der illustratie)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.