Kunstenaar:Dom, Pol

De kerstvakantie van de Kortenaertjes

Artikelnummer: CO 557.014

Een heerlijk recht-toe-recht-aan kinderboek waar meerdere generaties 20ste eeuwse kinderen mee zijn opgegroeid. Alleen al de laatste zin op de laatste bladzijde van dit kinderboek:

En toen waren ze zeker moeders woorden weer vergeten? Neen hoor, daarvoor was de les met Nono veel te ernstig geweest.

schetst een verleden dat nooit meer zal terugkeren in een tijd van computergames en 24-uurs televisiekanalen. Jammer! En niet alleen jammer voor de hedendaagse kinderen maar zeker ook voor kunstenaars die in die tijd met illustreren van boeken en tijdschriften een financieel fundament wisten te leggen onder hun kunstenaarsbestaan. Maar met het verdwijnen ervan is ook het traditionele vakmanschap op zijn retour geraakt. Want wie denkt niet terug aan de prachtige illustraties in de vele fraaie kinder- en schoolboeken?

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Dom, Pol

Pol Dom (naamvarianten: Paul Louis Charles Dom, Paulus Ludovicus Carolus Dom; signeerde met 'Pol Dom' of met het monogram PD) werd in 1936 Nederlander terwijl hij als Belg op 4 juni 1885 in Antwerpen werd geboren. Hij stierf in Den Haag op 26 februari 1978. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Voor Betsy van Gelder was hij later dé leraar. Pol Dom was als kunstenaar zowel in Antwerpen en Brussel als in Laren Nh., Den Haag en Rijswijk actief. Als...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dom, Pol.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De kerstvakantie van de Kortenaertjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.