Kunstenaar:Maes, Nicolaas

De luistervink (Op Kunstb 1970)

Artikelnummer: p43 1023.003

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Nicolaas Maes genaamd De luistervink opgenomen in jaargang 1970 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Maes, Nicolaas

Nicolaas Maes (naamvariant: Nicolaas Maas) werd in januari 1634 in Dordrecht geboren en overleed op 24 december 1693 in Amsterdam. Hij was één van de leerlingen van Rembrandt van Rijn en gaf later zelf les aan onder andere Justus de Gelder, Margaretha van Moelart, Philip Tideman en Johannes (I) Vollevens. Als kunstenaar was hij actief in Amsterdam, Dordrecht en Antwerpen. Als (olieverf)schilder en tekenaar zijn van hem vooral genre- en christlijk-religieuze voorstellingen, landschapp...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Maes, Nicolaas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De luistervink (Op Kunstb 1970)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.