Kunstenaar:Wiggers, Derk

De Maas in Limburg

Artikelnummer: CO 895.001

Ook het vandaag de dag nog amper bekende voormalig Pulchri-lid Derk Wiggers waagde zich destijds indirect aan semi-commerciële producties. Hier scoorde hij een school(wand)plaat en een wonderwel geslaagde op basis van een gelithografeerde olieverf van hem. Naast Isings, Koekkoek en andere meer bekende schoolplaatontwerpers zijn er kennelijk meerdere die een interessante bijdrage hebben geleverd aan het Nederlandse geografie onderwijs.

Afmetingen 116 × 86 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Wiggers, Derk

Derk Wiggers (naamvariant: Dirk Wiggers; signeerde als Wiggers) werd op 26 maart 1866 in Amersfoort geboren en overleed op 15 februari 1933 in Den Haag. Hij was gehuwd met Paula van Ysselstein. Ofschoon autodidact volgde hij één winteravondcursus aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Als leraar gaf hij zijn kunstideeënstokje onder andere weer over over aan Arie van der Boom, Oto van Bylandt en Just Havelaar. Als kunstenaar was hij erg ongedurig en dat blijkt uit de vele p...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiggers, Derk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Maas in Limburg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.