Kunstenaar:Veth, Cornelis

De Nederlandse Schilderkunst in vogelvlucht,

Artikelnummer: CO 483.002
Onderwerp:

De kunstenaar Cornelis Veth was een zeer veelzijdige man. Niet alleen was hij een begenadigd tekenaar maar daarnaast ook dichter, illustrator en kunstcriticus. Hij was oomzegger tegen de beroemde Prof Jan Veth en had kennelijk veel DNA met zijn oom gemeen. Deze degelijke studie over de Nederlandse kunst is bijna een standaardwerk te noemen en onderstreept andermaal zijn vele talenten.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Veth, Cornelis

Cornelis Veth (voorkeursnaam: Cornelis Veth; naamvariant: Anne Cornelis Veth, monogrammeerde als CV of C.V.) werd op 3 maart 1880 in Dordrecht geboren en overleed op 5 maart 1962 in Den Haag. Hij was de neef van zijn beroemde oom Jan Veth. Cornelis Veth volgde een opleiding aan het Instituut voor kunstnijverheid in Amsterdam en was daarnaast leerling bij Adolf Meijer, Maria van Regteren Altena en uiteraard bij Jan Veth, zijn oom. Cornelis Veth was als kunstenaar vooral actief in Dordrec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Nederlandse Schilderkunst in vogelvlucht,'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.