De nieuwe Duitsche gezant in Den Haag, Wotan von Kühlmann

Artikelnummer: CO 125.007

Piet van der Hem was als illustrator zeer breed georiënteerd. Van hem zijn zowel vele (kinder)boekillustraties, posters als leaflets bekend. Aan onze kunstverzameling werden dan ook in de loop der jaren zeer terecht tientallen tekeningen / litho’s / (kinder)boeken toegevoegd om een zo compleet mogelijk beeld van deze kunstenaar te krijgen. Hier één van de vele illustraties; in dit geval andermaal (zie ook CO 125.006) een ‘inleg’litho bij het onafhankelijk Nederlandsch weekblad de Nieuwe Amsterdammer (redactie: mr H.P.L. Wiessing).

Afmetingen 32 × 47 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

,

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, r.o.

Uitgever

Hem, Pieter van der

Piet van der Hem (naamvariant: Pieter van der Hem; signeerde met P. van der Hem of monogrammeerde als PVDH) werd op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april 1961 in Den Haag. Piet van der Hem volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten allen in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van August Allebé, Jan Bubberman, Pieter Dupont, George Sturm en Nicolaas van der Waay. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hem, Pieter van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De nieuwe Duitsche gezant in Den Haag, Wotan von Kühlmann'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.