De ontsterfelijken van Edgar Allan Poe

Artikelnummer: CO 239.009

De verhalen van Poe zijn als zodanig al griezelig maar door de illustraties van Bieruma Oosting krijgt elk verhaal er nog een ‘angst’dimensie bij! Bieruma Oosting weet met een enkele houtsnede genadeloos de beklemmende sfeer vast te leggen die Poe met zijn verhalen bij de lezer tracht op te roepen. Het is zeker niet te veel gezegd dat verhaal en illustraties elkaar versterken.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

, ,

Grafiek

snede (hout-, linoleum)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

autogram, in de druk, l.o.

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De ontsterfelijken van Edgar Allan Poe'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.