Kunstenaar:Veth, Cornelis

De pen is machtiger

Artikelnummer: CO 483.016

Die voldoenig of dat genoegen, of alleen maar die sensatie, die politieke of maatschappeljke gebeurtenissen van den dag in prenten uitgedrukt te zien, hebben wij welhaast vijf jaar lang moeten missen. ……………. . Met een duidelijker begin kan een inleiding niet aan een boek vol met cartoons worden gestart. Het is niet de enige publicatie van cartoons waar Cornelis Veth zich met hart en ziel op heeft gestort. Zie ook elders op de website van Caput Ovis.

Helaas blijken de pagina’s 49 en 50 uit deze bundel verdwenen. Daarvoor in de plaats heeft de eerste eigenaar er een cartoon voor ingeplakt op het voorplat.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Veth, Cornelis

Cornelis Veth (voorkeursnaam: Cornelis Veth; naamvariant: Anne Cornelis Veth, monogrammeerde als CV of C.V.) werd op 3 maart 1880 in Dordrecht geboren en overleed op 5 maart 1962 in Den Haag. Hij was de neef van zijn beroemde oom Jan Veth. Cornelis Veth volgde een opleiding aan het Instituut voor kunstnijverheid in Amsterdam en was daarnaast leerling bij Adolf Meijer, Maria van Regteren Altena en uiteraard bij Jan Veth, zijn oom. Cornelis Veth was als kunstenaar vooral actief in Dordrec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De pen is machtiger'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.