Kunstenaar:Toorop, Jan

De prentenliefhebber

Artikelnummer: COL 310.181

Van meerdere kunstenaars worden ook na hun dood nog kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Art Unlimited, Amsterdam (zie ook tweede foto). Een terecht initiatief, want het werk van Jan Toorop boeide en boeit nog steeds velen. En of het nu komt door zijn manier van tekenen, schilderen, lithograferen of etsen dan wel de wijze waarop hij emoties weet toe te voegen aan schijnbaar minimale onderwerpen of personen, eenieder zal dat anders beleven.

Meer informatie:
Afmetingen 15.5 × 10 cm
(Ansicht)kaart

kleur, niet gelopen

Genootschap

Ansichtkaartcode

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever kaarten Toorop

Vindplaats origineel

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De prentenliefhebber'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.