Kunstenaar:Koomans, Ad

De rode deur

Artikelnummer: CO 762.001
Onderwerpen: ,

De omgeving rond straatnummer 128 Voorstraat-Noord in Dordrecht werd op deze bijzondere ets vastgelegd in opdracht van Kunsthandel de rode deur. De ets werd gemaakt door de Dordtse kunstenaar Ad Koomans naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de kunsthandel in 1995 en aangeboden aan hun vaste clientèle. Een goed initiatief dat navolging verdient. Vaker dan tot nu toe gebruikelijk zou het bedrijfsleven kunstenaars moeten inschakelen naar aanleiding van jubilea of andere belangwekkende gebeurtenissen. Maar ook verenigingen van kunstenaars (en in Dordrecht dus het eeuwenoude Teekengenootschap Pictura) zou deze mogelijkheid veel meer moeten entameren.
Tevens de begeleidende brief (zie de tweede afbeelding) bijgevoegd.

Afmetingen 8 × 14.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

ets (droge naald)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Koomans, Ad

Ad Koomans (naamvarianten: Adrianus M. Koomans, Adrianus Martinus Koomans) werd op 12 juli 1954 in Dordrecht geboren. Niet bekend is waar en wanneer hij welke kunstzinnige opleidingen heeft genoten. Ad Koomans werkt als kunstenaar voornamelijk in Dordrecht en Maastricht; daarnaast is hij lid van het Dordtse Teekengenoodschap Pictura. Naast zijn grafische activiteiten (etsen, houtsnedes) is hij nog een van de zeer weinige kunstenaars die het 'mezzotinten'-procedée beheerst. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koomans, Ad.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De rode deur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.