Kunstenaar:Veth, Jan

De schilder Jan Veth

Artikelnummer: BI 999.123

Jan Veth was naast een zeer getalenteerde schilder en hoogleraar ook een voortreffelijk auteur. Als chroniqueur wist hij de bewogen kunstperiode van de jaren 90 voortreffelijk vast te leggen in woord en beeld. Deze publicatie is naast een naslagwerk gezien de vele, vele fotoreproducties, briefwisselingen en honderden kunstenaar die de revue passeren niet slechts een naslagwerk maar een bijna spannende kunstdetective geworden.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Veth, Jan

Jan Veth [naamvarianten: Jan Pieter Veth, Jan Pieter (dr.) Veth, Henric van Gooyen, Samuel van Hoogstraten (monogram: Sv.H.), J. Staphorst, G.H.C. Stemming, Van Doornik en de Kempenaere; signeerde meestal met Jan Veth, JV of J V ineen] werd op 18 mei 1864 in Dordrecht geboren en overleed op 1 juli 1925 in Amsterdam. Hij volgde een opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was daarnaast leerling van August Allebé, Antoon Derkinderen, Johann Wilhelm Kaiser en Adria...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De schilder Jan Veth'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.