Kunstenaar:Dom, Pol

De schippers van de Kameleon

Artikelnummer: CO 557.024

De schippers van de Kameleon is het eerste deel uit de boekenreeks De Kameleon van schrijver Hotze de Roos. De illustraties zijn tegenwoordig van Gerard van Straaten, nadat de eerste drukken werden geïllustreerd door Pol Dom. De eerste editie kwam uit in 1949 en is verschillende malen herdrukt. Dit is de tiende, oorspronkelijke druk. Het boek is inmiddels verfilmd door filmmaker Steven de Jong, wel met enkele wijzigingen in het verhaal. Zo verving hij de buurjongen Cor Bleeker door een buurmeisje.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Dom, Pol

Pol Dom (naamvarianten: Paul Louis Charles Dom, Paulus Ludovicus Carolus Dom; signeerde met 'Pol Dom' of met het monogram PD) werd in 1936 Nederlander terwijl hij als Belg op 4 juni 1885 in Antwerpen werd geboren. Hij stierf in Den Haag op 26 februari 1978. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Voor Betsy van Gelder was hij later dé leraar. Pol Dom was als kunstenaar zowel in Antwerpen en Brussel als in Laren Nh., Den Haag en Rijswijk actief. Als...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dom, Pol.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De schippers van de Kameleon'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.