Kunstenaar:Beekmans, Ad

De schreeuw

Artikelnummer: CO 723.013

Ofschoon publiekelijk bijna helemaal vergeten, genieten kenners nog steeds van de teken- en schilderkwaliteiten van Ad Beekmans. Deze schets van hem maakte hij al op zeer jeugdige leeftijd (hij was pas 17 jaar) als parodie? op het beroemde werk van Munch. In ieder geval getuigt deze vroege tekening al van zijn portretteertalent. Een talent waar hij zijn hele verdere leven als kunstenaar dankbaar gebruik van heeft maken.

Afmetingen 16 × 18 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Beekmans, Ad

Ad Beekmans (naamvariant: Adrianus Jacobus Antonius Beekmans) werd op 5 september 1904 in Gorinchem geboren en overleed op 29 november 1978 in 's-Hertogenbosch. Beekmans volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in 's-Hertogenbosch waar hij onder andere lessen volgde bij Huib Luns. Beekmans werkte als kunstenaar niet alleen in Nederland (Gorinchem, Rotterdam, Tilburg en Oisterwijk) maar ook in Engeland (Londen) en Frankrijk (Parijs). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Beekmans, Ad.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De schreeuw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.