De Spaanse stad ‘Ronda’

Artikelnummer: CO 547.001

Het kan bijna niet Spaanser. Pijnenburg legt hier op een meer dan voortreffelijke wijze op doek de Spaanse sfeer vast. Alle elementen die samen Spanje vormen. Een strakblauwe hemel, witgekalkte huizen, overdadige plantengroei en tegelijkertijd het gortdroge zanderige woestijnklimaat met als finishing touch de Spaanse way-of-live door op de voorgrond nadrukkelijk een half afgebroken of misschien wellicht een niet afgebouwd object te positioneren.

Door withouten kader omlijst bijna als een extra accent. Eens-te-meer wordt hier aangetoond dat een omlijsting deel dient uit te maken van een kunstwerk.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Pijnenburg, Reinier

Reinier Pijnenburg (naamvarianten: Reinier Pynenburg, Reinier Marinus Pynenburg, Reinier Marinus Pijnenburg) werd op 19 februari 1884 in Vught geboren en overleed op 1 september 1968 in 's-Hertogenbosch. Hij was gehuwd met de schilderes Gertrude Frieda Pfeifer. Pijnenburg studeerde aan de Koninklijke School voor Beeldende Kunsten in 's-Hertogenbosch en aan de Koninlijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was leerling bij Jan Dunselman (anderhalf jaar), Frans Kops, Fernand Sabat...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pijnenburg, Reinier.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Spaanse stad 'Ronda''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.