Kunstenaar:Dicke, Otto

De toestand bij ons thuis (Yvonne Keuls)

Artikelnummer: CO 060.027
Onderwerpen: ,

Otto Dicke staat vooral bekend als ( snelle) tekenaar van stadsgezichten, landschappen, figuren en zeker ook van (kleine, vaak eigen) kinderen. Maar ook boekillustreren – al dan niet in samenwerkng met auteurs – was hem niet vreemd. Zijn stripverhalen (Spekkie en Blekkie) die hij samen met Cees Buddigh in de 60-er jaren van de 20ste eeuw samenstelde, voorzag hj van geestige en vaak uitbundige tekeingnen en werden zelfs opnieuw in 2019 integraal uitgegeven.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De toestand bij ons thuis (Yvonne Keuls)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.