Kunstenaar:Munch, Edvard

De vampier (Op Kunstb 1978)

Artikelnummer: CO 226.004

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Edvard Munch genaamd de vampier opgenomen in jaargang 1978 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

kopie

Samenstelling collectie

Stijl

Uitgever

Munch, Edvard

Edvard Munch werd op 12 december 1863 in Løten in Noorwegen geboren en stierf op 23 januari 1944 in Ekely, ook in Noorwegen. Munch wordt zowel tot de expressionisten als tot de symbolisten gerekend. Hij oefende mede daarom een grote invloed uit op de kunstenaars als Carl Johann Becker-Gundahl, Carl Crodel, André Butzer en Oskar Kokoschka. Zowel als etser, lithograaf, schilder en tekenaar heeft Munch diepe sporen nagelaten in de kunstwereld. Zijn omvangrijke oeuvre omvat zowel allegor...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Munch, Edvard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De vampier (Op Kunstb 1978)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.