Kunstenaar:Rodin, August

De verloren zoon

Artikelnummer: COL 264.005

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van August Rodin na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door Verlag A. Egger, Keulen (zie ook de tweede foto). Een terecht initiatief want dit beeld is van grote klasse. Waar het origineel zich bevindt is ons niet bekend.

N.b.: afgietsels van dit beeld bevinden zich in diverse musea.

Parabel

Deze jongeman, kromt als een boog en schijnbaar zwevend in de ruimte, toont Rodins zoektocht naar dramatische expressie.
Het onderwerp, ontleend aan een parabel verteld door Jezus in het Tweede Testament, verbeeldt het moment dat de verloren zoon terugkeert en zich voor zijn vaders voeten neerwerpt, terwijl hij om vergiffenis smeekt voor het verkwisten van zijn erfdeel.

Afmetingen 10.3 × 14.7 cm
(Ansicht)kaart

gelopen / gebruikt / beschadigd, z.w.

Overig
Ansichtkaartcode

Signatuur

geen

Stijl

Samenstelling collectie

Uitgever

Vindplaats origineel

Rodin, August

François Auguste René Rodin werd op 12 november 1840 in Parijs geboren en overleed op 17 november 1917 in Meudon. Rodin is één van de 'kunst'kanonnen uit Frankrijk naast onder andere Picasso. Rodin leidde tijdens zijn leven een 'zwervend' bestaan wat hem onder ander naar Brussel, Italië, Engeland, Meudon en Dordrecht bracht. Rodin volgde een opleiding - na meerdere keren te zijn afgewezen door de École des Beaux Arts - aan de École Impériale de Dessin in Parijs en was onder andere le...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rodin, August.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De verloren zoon'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.