Kunstenaar:Holt, Henri ten

De vier paarden (Op Kunstb 1966)

Artikelnummer: CO 1517.001

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Henri ten Holt genaamd De vier paarden opgenomen in jaargang 1966 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Holt, Henri ten

Henri ten Holt [Naamvariant: Henri Friso ten Holt; monogrammeerde als HTH (dooreen)] werd op 29 januari 1884 in Utrecht geboren en overleed op 17 maart 1968 in Bergen Nh.. Hij studeerde in 1907 slechts drie maanden aan de Antwerpse kunstacademie en nam later les bij Paul Cézanne. Eenmaal actief als kunstenaar gaf hij zelf les aan Emile Circkens, Edgar Johannes Conradi, Friso ten Holt, Daphne Kouwenaar, David Kouwenaar en Fred Landsman. Henri was naast schilder ook actief als (pen)tekena...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Holt, Henri ten.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De vier paarden (Op Kunstb 1966)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.