Kunstenaar:Andréa, Cees

De Voorden, juni

Artikelnummer: CO 370.008
Onderwerpen: ,

Eén van de weinige pointillisten uit de Hollandse school. Zijn ‘points’ zijn zo grof en gaan regelmatig over in kleine streepjes zodat er minimaal sprake is van ‘ruwharig pointillisme’ (zie ook CO 370.001) of misschien wel ‘lignisme’ maar helaas bestaan deze begrippen niet in de kunst, dus bij deze. Maar het geeft wel de uniciteit van Kees Andréa aan als eigenzinnig kunstenaar. Dit werk van hem beschrijven in één woord is moeilijk: ‘onbestemd vaag’ past het best. Is het lente, zomer, herfst of winter? Staan de meubelen nog steeds buiten of werden ze gisteren pas buiten gezet? Zijn de bewoners weer naar binnen gegaan? Of komen ze dadelijk naar buiten? Elke kijker zal zijn eigen gedachte er bij hebben.

Afmetingen 64 × 47.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Andréa, Cees

Cornelis (Kees) Andréa (naamvariant: Cornelis Andrea; signeerde vaak met K. Andréa) werd in Den Haag geboren op 3 februari 1914 en stierf daar ook op 7 juli 2006. Andrea volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkte zowel in Den Haag als in Hongarije en Spanje. Ook werkte hij enige jaren op de eerste Nederlandse Vrije Studio (o.l.v. Francis d'Erdely en Chris de Moor). Cees Andrea richtte samen met Livinus van de Bundt omstreeks 1938 de...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Andréa, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Voorden, juni'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.