Kunstenaar:Scheffer, Ary

De vrouwen van Souli (Op Kunstb 1981)

Artikelnummer: CO 1520.003

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Ary Scheffer genaamd De vrouwen van Souli opgenomen in jaargang 1981 van Openbaar Kunstbezit.

N.b.: Sommigen schrijven dit werk toe (waaronder de RKD) aan Cornelia Scheffer-Lamme.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

,

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Scheffer, Ary

Ary Scheffer werd op 10 februari 1795 in Dordrecht geboren (zijn vader was de Duitser Johan Bernard Scheffer) en overleed op 15 juni 1858 in Argenteuil. Hij was een broer van Henry Scheffer. Ary volgde een kunstzinnige opleidingen aan de Parijse École des Beaux-Arts. Hij was onder andere leerling bij Pierre-Narcisse Guérin en Johan Bernard Scheffer. Zelf telde hij onder zijn latere leerlingen Léon Marie Joseph Billardet, Carlo Felice Biscarra, Auguste Bouquet, Emile Bourcart, Henri Bource,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Scheffer, Ary.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De vrouwen van Souli (Op Kunstb 1981)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.