Kunstenaar:Bouman, Bert

De Waterman (Arthur van Schendel)

Artikelnummer: CO 468.001

Bert Bouman, een ‘stille’ en ‘onbekende’ maar bekwame Dordtse kunstenaar die met weinig ophef opereerde. Zelden kwam er werk van hem op de markt. Op veilingen wordt zijn werk voor zover bekend niet aangeboden. Zijn illustraties zijn traditioneel en proberen vooral de sfeer te onderstrepen van een publicatie. Deze historische roman van Arthur van Schendel speelt zich af rond de rivier de Merwede, ook de geboortestreek van Bert Bouman.

Overig

Diversen

(boek)illustratie

Samenstelling collectie

Stijl

,

Uitgever

Bouman, Bert

Bert Bouman (voorkeurnaam: Bert Bouman monogrammeerde als BB, Bert B. of de eerste B gespiegeld) werd op 6 november 1921 in Dordrecht geboren en overleed op 19 september 1979 in Oosterbeek. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag voor tekenleraar en was daarnaast leerling bij Jan van Herwijnen. Later werd hij zelf leraar (doceerde het vak 'illustreren') aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en telde onder zijn leerlingen onder ander...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bouman, Bert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Waterman (Arthur van Schendel)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.