Kunstenaar:Vos, Peter

De werkster van halfvijf en andere gelijkenissen (auteur Karel Eyckman)

Artikelnummer: CO 698.109

Deze verhalenbundel – impliciet en soms indirect gebaseerd op God’s woord en dus de Bijbel – werd geschreven door de theoloog en jeugdpredikant Karel Eyckman. Hij beoogde met deze bundel de drempel voor jongeren tot het Bijbelse woord drastisch te verlagen. Daarbij riep hij ook de hulp in van de begenadigd illustrator Peter Vos. Voor de eerste keer werd deze stichtelijke verhalenbundel uitgegeven in 1969 en in 1984 volgde al de 5de druk die we in onze verzameling hebben opgenomen maar dan als werkstuk van Peter Vos. Daarom hebben we alle illustraties van Peter Vos als thumbnails toegevoegd om de lezer een goede indruk te geven an dit werkstuk.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset), gravure (foto, hout, koper, staal)

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Vos, Peter

Peter Vos (naamvariant: Petrus Antonius Carolus Augustinus Vos) werd op 15 september 1935 in Utrecht geboren en overleed op 6 of 7 november 2010 eveneens in Utrecht. Peter volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij onder andere Kuno Brinks, Otto B. de Kat en Gé Röling. Sterk beïnvloed werd hij door Gustave Doré, Katsushika Hokudaï en Pablo Picasso. Als aquarellist, etser, graficus, illustrator, lithograaf en (pen)-tek...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vos, Peter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De werkster van halfvijf en andere gelijkenissen (auteur Karel Eyckman)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.