Kunstenaar:Fernhout, Edgar

Zee, 1962 (zie: Op. Kunstb. 1980)

Artikelnummer: CO 842.003

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Edgar Fernhout genaamd Ontstoken richels, 1962 opgenomen in jaargang 1980 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Fernhout, Edgar

Edgar Fernhout (naamvariant: Edgar Richard Johannes Fernhout; signeerde als Fernhout en monogrammeerde als F) werd op 17 augustus 1912 in Bergen (Noord-Holland) geboren en overleed op 4 november 1974 in eveneens Bergen. Hij was de zoon van Charley Toorop en gehuwd met Rachel Pellekaan en dus de zwager was van Eva Besnyö. Hij volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen en was de facto dus autodidact. Desondanks maakten Rudolf Koning en Michael Lasoff later graag gebruik van zijn kunsten...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Fernhout, Edgar.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zee, 1962 (zie: Op. Kunstb. 1980)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.