Deltawerken, Zinkstukwerkers te Hellevoetsluis (Op Kunstb 1961)

Artikelnummer: CO 964.003

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Harry van Kruiningen genaamd Deltawerken, zinkstukwerkers te Hellevoetsluis opgenomen in jaargang 1961 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Uitgever

Vindplaats origineel

Kruiningen, Harry van

Harry van Kruiningen (naamvarianten: Harry Janssen, Henri Adelbert Janssen, Henri Adelbert van Kruiningen; signeerde normaliter als H v Kruiningen en aanvankelijk maar zelden als H. Janssen, Janssen v Kruiningen, Harry J van Kruiningen; in 1950 werd de naam H. van Kruiningen notarieel door hem vastgelegd) werd op 28 januari 1906 in Kruiningen geboren en overleed op 30 juni 1996 in Laren Nh.. Harry volgde kunstzinnige opleidingen aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kruiningen, Harry van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Deltawerken, Zinkstukwerkers te Hellevoetsluis (Op Kunstb 1961)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.