Deltawerken

Artikelnummer: CO 012.227

Vooral dagelijkse gebeurtenissen beïnvloeden Herman van der Avoort sterk bij het maken van zijn onderwerpkeuzes. Hier zien we de impliciete gevolgen van berichten over klimaatveranderingen, te versterken dijken, ingezette noodpompen, strijken van waterkeringen et cetera. Dit schilderij vertegenwoordigt in zijn fantasie al deze elementen. Voor ons als toeschouwer is het soms wat lastiger interpreteren  maar regelmatig contact met deze unieke kunstenaar doet ons wat gemakkelijker zijn werk lezen.

Afmetingen 40 × 40 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Deltawerken'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.