Detail fontein in Trento

Artikelnummer: p5 590.013

Deze zeer waarschijnlijk aan Jan Visser (1897-1968) toe te schijven tekening onderstreept eens te meer zijn tekenkwaliteiten. Waar hij ook kwam (ofschoon hij als Rotterdammer zijn kunstzinnige voorliefde voor zijn stad niet verloochende) had hij zijn schetsboek bij de hand Duidelijk is dat vooral de dynamiek van het bedrijfsleven en meer in het bijzonder die in de (Rotterdamse) haven hem zeer boeide maar ook het dagelijkse (buitenlandse) leven legde hij – op reis zijnde – te pas en onpas vast.

Afmetingen 32.8 × 47.1 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood, houtskool

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

Visser (1897), Jan

Jan Visser (1897-1968) werd op 29 augustus 1897 In Rotterdam geboren en overleed daar ook op 16 september 1968. Jan volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was als kunstenaar voornamelijk actief in de regio Rotterdam Daarnaast maakte hij enkele reizen naar het buitenland (o.a. Italië). Visser was naast schilder en aquarellist ook actief als glaskunstenaar. Zijn favoriete onderwerpen waren havengezichten portretten, christelijk-...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Visser (1897), Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Detail fontein in Trento'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.