Kunstenaar:Klein, Frits

Donauwörth / Schwaben

Artikelnummer: k8 1538.001

Ofschoon Frits Klein vooral bekendheid genoot en nog steeds geniet (zie Indisch Museum / Bronbeek /Arnhem) vanwege zijn vaak zeer fraaie – vaak bijna etherische – aquarellen met vooral Indische landschappen, strandgezichten en genrestukken als onderwerp. Hier de bekende uitzondering op de regel. Een litho van een Zuid-Duits dorp. Vermoedelijk – gezien zijn Duitse roots – gemaakt naar aanleiding van een nostalgische reis door zijn voorvaderlijk land.

Afmetingen 18 × 14 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Klein, Frits

Frits Klein (naamvarianten: Fred Klein, Friedrich Franz Albert Klein; signeerde als Klein) werd op 8 april 1898 in Bandung (Java) geboren en overleed op 24 of 25 april 1990 in Parijs. Hij was getrouwd met Marie Raymond Klein en de vader van Yves Klein. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Académie André Lhôte in Parijs. Frits was leerling bij onder andere Conrad Kickert en André Lhôte zelf. Frits onderwees onder andere ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Klein, Frits.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Donauwörth / Schwaben'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.