Donkergroene houtzaagmolen in de felle zon

Artikelnummer: CO 012.116

We dachten kortgeleden dat ‘de laatste???? productie’ van bloemenstillevens èn molenschilderijen tot een einde was gekomen. Maar niets blijkt minder waar. Naast boeketten in vele kleurvarianten blijven molens torenhoog favoriet bij Van der Avoort. Ofschoon de ‘schildersformule’ van Herman van der Avoort zeer herkenbaar is, straalt toch elk werk van hem weer iets unieks uit. Het is de oneindig grote fantasie van deze schilder die zijn werken spannend blijven maken.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Donkergroene houtzaagmolen in de felle zon'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.