DoraEsser-Wellensiek

Artikelnummer: BI 999.456

Dora Esser-Wellensiek werd vooral bekend vanwege haar aquarellen. Bescheiden en toch opvallend maar dan vooral in de eigen kunstenaarskring; zo kan Dora het best worden neergezet. Het Henriëtte Polakmuseum in Zutphen heeft terecht veel werk van haar aan hun collectie toegevoegd. Maar van haar zijn ook belangrijke olieverven – naast haar aquarelactiviteiten – in deze publicatie opgenomen. Haar geheel eigen schilderstijl valt uit duizenden te herkennen. Slechts grote kleurvlakken met een minimum aan variatie en toch spannend schilderen, een kunst op zich en door haar volledig beheerst, is haar kunstvisitekaartje. Jammer dat Dora pas op latere leeftijd (in de 60-er jaren; ze was toen al 43) doorbrak!

Genootschap

Samenstelling collectie

Uitgever

Esser-Wellensiek, Dora

Dora Esser-Wellensiek (naamvarianten: Dora Esser, Dora Wellensiek, Theodora Wilhelmina Wellensiek) werd op 30 juli 1917 in Diemerbrug geboren en overleed in 1995 in Saint-Cybranet (Grézelle). Zij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij onder andere Gé Röling en Jan Wiegers. Als aquarellist, schilder, (pen)tekenaar en lithograaf concentreerde zij zich vooral op figuurvoorstellingen, naaktfiguren, stadsgezichten, por...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Esser-Wellensiek, Dora.

Heeft u een vraag of opmerking over 'DoraEsser-Wellensiek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.