Dordrecht: Groothoofdspoort en Bellevue

Artikelnummer: CO 012.194

Herman van der Avoort is ongetwijfeld de meest fantasierijke Dordtse nog levende moderne schilder. Terwijl veel van zijn tijdgenoten zich – steeds weer nadrukkelijk in de kijker werkend – profileren als ‘de Dordtse ontdekking’, is het eerder Van der Avoort die dit predicaat toekomt. Deze zeer bescheiden kunstenaar – die zich nimmer op de voorgrond dringt – vertegenwoordigt meer creatieve kwaliteit dan een dozijn van zijn Dordtse tijdgenoten. Hier ons 194ste voorbeeld van zijn kwaliteiten.

Afmetingen 48.5 × 69.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Overig

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dordrecht: Groothoofdspoort en Bellevue'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.